Skip to content

Hur mycket protein finns det i kyckling?

kyckling protein

Kyckling är en utmärkt källa till protein och är populärt bland människor som letar efter en hälsosam kost. Protein är viktigt för kroppen då det hjälper till att bygga och reparera vävnader, stärka immunsystemet och reglera ämnesomsättningen.

När det gäller näringsinnehållet i kyckling kan mängden protein variera beroende på delen av kycklingen som konsumeras. Generellt sett innehåller kycklingbröst mer protein än andra delar, såsom lår eller vingar.

En normal portion kycklingbröst på cirka 100 gram kan innehålla upp till 31 gram protein. Detta gör kyckling till en utmärkt proteinkälla för både köttätare och de som föredrar att äta mindre kött.

Det är dock viktigt att komma ihåg att detta bara är ett genomsnittligt näringsvärde och att det kan variera beroende på hur kycklingen tillagas eller om den har tillsatts några marinader eller kryddor.

Sammanfattningsvis kan man säga att kyckling är en bra proteinkälla med cirka 31 gram protein per portion på 100 gram, vilket gör det till ett populärt val för dem som vill ha en balanserad kost med högt näringsvärde.